www.mijnvaderwens.nl
Klik Share Button Image en selecteer de optie “Zet op beginscherm" om toe te voegen aan uw beginscherm.
Zet op beginscherm Cancel
Close

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet bij? Laat het ons dan weten via info@mijnvaderwens.nl.
 
Wie voert dit onderzoek uit?
Het KAMM-onderzoek is een samenwerking tussen Bijwerkingencentrum Lareb en medisch specialisten van het Erasmus MC. Bijwerkingencentrum Lareb is het kenniscentrum voor bijwerkingen van medicijnen en vaccins. Lareb bewaakt de veiligheid van het gebruik van medicijnen in de dagelijkse praktijk en verspreidt kennis hierover. Moeders van Morgen is het Nederlandse kenniscentrum op het gebied van geneesmiddelen bij kinderwens, tijdens de zwangerschap en de borstvoedingsperiode. Het is ook onderdeel van Lareb.
Het Erasmus MC is het universitair medisch centrum in Rotterdam.
 
Bijwerkingencentrum Lareb verstuurt de vragenlijsten van het KAMM-onderzoek en bewaart deze. Ook beantwoordt Bijwerkingencentrum Lareb je vragen en maken ze de resultaten van het onderzoek bekend.
 
Wie kan meedoen?
Je kunt meedoen als je een man bent, een actieve kinderwens hebt en medicijnen (hebt) gebruikt voor een auto-immuunaandoening of na een orgaantransplantatie. Met een auto-immuunaandoening bedoelen wij bijvoorbeeld de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa, psoriasis of een reumatische aandoening.
 
Hoeveel vragenlijsten krijg ik?
Dat hangt af van jouw situatie. Totdat jouw partner zwanger wordt ontvang je iedere drie maanden een vragenlijst. Als je partner zwanger is geworden kan je haar (via dit onderzoek) uitnodigen voor Moeders van Morgen. Zelf ontvang je dan na negen maanden de laatste vragenlijst.
 
Moeders van Morgen bestaat, net zoals het KAMM-onderzoek, uit online vragenlijsten. Deze vragenlijsten gaan over het verloop van de zwangerschap en bevalling, medicijngebruik en de gezondheid van moeder en kind. Jij en je partner moeten allebei toestemming geven om jullie vragenlijsten te koppelen. Het is belangrijk dat je partner meedoet met Moeders van Morgen, omdat we zo een volledig beeld krijgen van de zwangerschap. Hierdoor kunnen we de mogelijke invloed van jouw afweeronderdrukkende medicijn(en) vergelijken met andere zwangerschappen.
 
Als je partner niet zwanger wordt in de periode dat je meedoet aan het KAMM-onderzoek stopt het onderzoek na maximaal drie jaar. Deelname aan het KAMM-onderzoek is vrijwillig. Je kunt op elk moment stoppen met deelname zonder opgaaf van reden.
 
Hoe weet ik wanneer ik een vragenlijst kan invullen?
Het onderzoek bestaat uit meerdere vragenlijsten. De eerste vragenlijst vul je drie weken na aanmelding in. Daarna volgt elke drie maanden een vervolgvragenlijst. Je wordt per e-mail op de hoogte gebracht wanneer er een nieuwe vragenlijst klaar staat om in te vullen. Je moet hiervoor inloggen op de website. Het invullen van de eerste vragenlijst duurt ongeveer 10 tot 30 minuten. Het invullen van de vervolgvragenlijsten duurt 5 tot 15 minuten.
 
Moet mijn partner ook toestemming geven om mee te doen?
Als je je aanmeld voor het onderzoek moet je toestemming geven dat we je gegevens mogen gebruiken. Ook moet je partner binnen twee weken toestemming geven, omdat we in het onderzoek ook vragen stellen over je partner en (ongeboren) kind(eren). Zonder toestemming van je partner kun je niet meedoen.
 
Is er ook een app of mobiele variant?
Ja, die is er. De vragenlijsten kunnen op je mobiel ingevuld worden. Daarnaast is het mogelijk om het KAMM-onderzoek aan je startscherm toe te voegen. Hiervoor zal de eerste keer dat je de vragenlijst of website opent op je mobiel gevraagd worden of je de website aan je startscherm wilt toevoegen. Mocht je het KAMM-onderzoek op een later moment aan je startscherm willen toevoegen, dan moet je in het menu van de webbrowser selecteren dat je de website als een snelkoppeling aan het startscherm wil toevoegen.
 
Ik heb geen activatielink ontvangen
Normaal ontvang je binnen 5 minuten na aanmelding de e-mail met de activatielink. Als je geen e-mail hebt ontvangen, kijk dan bij je ongewenste e-mail. Als de activatiemail daar ook niet staat, kun je een nieuwe aanmelding doen, let daarbij goed op eventuele typefouten in je e-mailadres. Als nu de melding verschijnt dat er al een deelname is met dit e-mailadres, kun je contact met ons opnemen via info@mijnvaderwens.nl. We zullen dan kijken hoe het op te lossen is.
 
Hoe kan ik mijn gegevens wijzigen?
Als je gegevens wilt wijzigen, zoals bijvoorbeeld je e-mailadres, kun je hiervoor mailen naar info@mijnvaderwens.nl.
 
Ik ben mijn wachtwoord vergeten.
Gebruik voor het opnieuw instellen van een wachtwoord de wachtwoord vergeetoptie.
 
Kan ik op een later moment besluiten mijn deelname te stoppen?
Je kunt op ieder moment, zonder opgaaf van reden, je deelname beëindigen. Dit kun je via de website doen onder het menu ‘Mijn vragenlijsten’ met de knop ‘Deelname beëindigen’. Je kunt je ook afmelden door te mailen naar info@mijnvaderwens.nl.

Ik ben benieuwd naar de onderzoeksresultaten, kan ik die ontvangen?
Het KAMM-onderzoek is een doorlopend onderzoek waarin we diverse vraagstukken zullen beantwoorden. We begrijpen dat je nieuwsgierig bent, en daarom zullen de resultaten op www.lareb.nl getoond worden.
 
Hoe wordt er met mijn gegevens omgegaan?
We hechten veel waarde aan de bescherming van jouw privacy en het veilig opslaan van persoonsgegevens. We doet dit uitsluitend in overeenstemming met de bepalingen van de Uitvoeringswet Algemene Verordening Gegevensbescherming (UAVG).
 
De uitgebreide privacyverklaring waarin je terugvindt wat er precies met je gegevens gebeurt, hoe de beveiliging is geregeld en hoe we de privacy waarborgen vind je hier.